Президентът на Украйна Володимир Зеленски да говори пред Съвета за сигурност

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски да говори пред Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Зеленски пред ООН: Руските войски вилнеят като “Ислямска държава“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски да приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на фона на световните митинги, които провокираха звеските убийства на цивилни от съветски войски. В обръщението си, излъчено пред Съвета, Зеленски посочи, че съветските войски не престават да убиват цивилно население в страната му.

Той направи обръщението си, след като масов гроб и тела на цивилни, някои от тях с вързани ръце, бяха открити в град Буча, край Киев. Зеленски, който посети Буча в понеделник, разказа убийствата като военни закононарушения, които ще бъдат ``признати от света за геноцид``. Русия отхвърля да поеме отговорност за зверствата.

" Хората са застрелвани на улицата, в домовете им, хвърляни са в кладенци, мачкани от танкове по средата на пътя " единствено за наслаждение " от съветските бойци, дами са изнасилвани пред децата им, намерихме хора с прерязани гърла и отсечени крайници - каза Зеленски. - Руските военни издирваха и целеустремено убиваха всеки, който служеше на страната ни. Те убиха цели фамилии, възрастни и деца и се пробваха да изгорят телата им. "

Той повтори изказванието си, че дейностите им са доста сходни на тези на терористичната формация " Ислямска страна ", и че пропагандата на Путин се стреми да " придвижи " личната му ненавист в други страни отвън Украйна.  

" Къде е сигурността, която би трябвало да обезпечи Съветът за сигурност? Къде е мирът? Къде са гаранциите, които Организация на обединените нации би трябвало да обезпечи? ", обърна се Зеленски към аудиторията. 

Той добави, че светът занапред ще откри още доста военни закононарушения, осъществени от съветските войски и в други елементи на Украйна, с изключение на убийствата в Буча. 

" Местоположението може да е друго, само че жестокостта е една и съща, закононарушенията са едни и същи и следствията би трябвало да са неизбежни ", уточни Зеленски.

Той добави, че се обръща към Съвета за сигурност " от името на жертвите на Русия ". 

Междувременно френският прокурор за битка с тероризма разгласи във вторник, че е почнало следствие на съветски военни закононарушения с присъединяване на френски жители в три украински града, извършени сред 24 февруари и 16 март.

 

Състаряване

За 42 дни война украинският президент Володимир Зеленски очевидно се е състарил, видяха консуматори на обществените мрежи. Те съпоставят вчерашната фотография от неговото посещаване в Буча със фотоси отпреди съветското настъпление, от които добре проличава разликата.

 Image
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР